fbpx

Συχνές ερωτήσεις F.A.Q.

Για τους Αρχάριους

Τι είναι τελικά η yoga;

Η yoga είναι μια αρχαία φιλοσοφία για τη ζωή όπως επίσης και ένα σύστημα εξάσκησης που ενθαρρύνει και ενδυναμώνει την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πολύ σύντομος ορισμός του τι είναι η yoga. Αν νομίζετε ότι σε αυτό τον ορισμό βρίσκεται κάτι που σας αγγίζει, σας αφορά, ή σας τραβάει το ενδιαφέρον τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση για περισσότερες λεπτομέρειες, στο άρθρο μας “Τι είναι τελικά η yoga;”

Τι είδος yoga να διαλέξω για να ξεκινήσω; Υπάρχει διαφορά στα επίπεδα;

Ναι υπάρχει. Πάντα να ξεκινάτε με τα βασικά. Πάντα, (εκτός αν είστε επαγγελματίας χορευτής/ρια). Η καλή φυσική κατάσταση είναι πλεονέκτημα αλλά δεν θα φανεί πολύ χρήσιμη όταν δοκιμάζετε εντελώς καινούργιες θέσεις με το σώμα σας. Αποφύγετε τον ανταγωνισμό ή τους «ηρωισμούς». Το τελευταίο που χρειάζεστε είναι ένας τραυματισμός. Τα πιο προχωρημένα μαθήματα προϋποθέτουν ένα επίπεδο προηγουμένης εμπειρίας και έχουν ταχύτερο ρυθμό.

Δεν έχω ευλυγισία και δεν μπορώ να φτάσω τα πέλματα. Κάνει η yoga για εμένα; Θα τα καταφέρω να ακολουθήσω το ρυθμό στο πρώτο μάθημα;

«Δεν έχω ευλυγισία» και «δεν φτάνω το έδαφος» είναι τα πιο συχνά σχόλια που ακούν οι δάσκαλοι από τους αρχάριους. Είναι απολυτά φυσιολογικό. Μην το αφήσετε να σας αποθαρρύνει. Φυσικά δεν πρόκειται να αγγίξετε τα πέλματα σας αν δεν ξεκινήσετε κάποια μαθήματα! Μην ανησυχείτε για τον ρυθμό του μαθήματος, σε ένα μάθημα αρχάριων ο ρυθμός είναι πάντα αργός. Αλλά κι αν δεν είστε στον ρυθμό τι έγινε; Δεν πρόκειται να περάσετε από «επιτροπή» αξιολόγησης. Με την επανάληψη γίνεται πάντα πιο εύκολο.

Τι να φορέσω;

Μην βγείτε να αγοράσετε ακριβά αθλητικά ρούχα. Οτιδήποτε άνετο και χαλαρό είναι εντάξει, κολάν, σαλβάρια, σορτσάκια, φανελάκια. Απλά ρούχα που να μην σας σφίγγουν στην κοιλιά. Αποφύγετέ και τα πολύ φαρδιά ρούχα γιατί ο δάσκαλος δεν θα μπορεί να έχει σωστή εικόνα για το σώμα σας και τις θέσεις.

Τι χρειάζομαι να έχω για το μάθημα;

Ανετά ρούχα όπως είπαμε, ένα αντιολισθητικό yoga mat, λίγο νερό και ίσως μια πετσέτα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από yoga mats που ξεκινούν από 10€ μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Τι επιτρέπεται να έχω φάει πριν το μάθημα;

Το χρονικό όριο για πλήρες γεύμα είναι 3 ώρες πριν την πρακτική σας και για ελαφρύ γεύμα π.χ. ένα γιαούρτι, δυο φρούτα 1 ½ ώρα πριν. Θα νιώσετε πολύ δυσάρεστα αν έχετε γεμάτο στομάχι και κάνετε περιστροφές ή κάμψεις εμπρός.

Πόσο συχνά χρειάζεται να εξασκούμαι για να δω κάποια διαφορά;

H yoga δεν είναι ένα άθλημα οπού βάζεις στόχους και αγωνίζεσαι για να τους πέτυχεις. Είναι μια πρακτική που δεν εστιάζουμε στον προορισμό αλλά απολαμβάνουμε το ταξίδι. Αν τελικά συνεχίσετε τότε σιγουρά θα δείτε πολλές αλλαγές στην ευλυγισία και την αντοχή σας. Κάποιες θέσεις που κάποτε έμοιαζαν ακατόρθωτες θα γίνονται με σχετική ευκολία, υστερα από κάποιο διάστημα.

Με ποσά μαθήματα την εβδομάδα να ξεκινήσω;

Αυτό εξαρτάται από εσάς, αλλά συνήθως είναι μια χαρά να ξεκινήσετε με 1-2 μαθήματα την εβδομάδα και στην συνέχεια ίσως και 3 φορές την εβδομάδα.

Εάν δεν μπορώ να μπω σε μια θέση, τι κάνω;

Ένας κάλος δάσκαλος θα προσέξει άμεσα ότι έχετε κάποια δυσκολία και θα έρθει να σας βοηθήσει. Αν η τάξη έχει πολλά άτομα ή ο δάσκαλος ασχολείται με κάποια άλλη περίπτωση μπορείτε να συνεχίσετε την προσπάθεια σας χωρίς να κάνετε τον «ηρώα» ή να χαλαρώσετε στη θέση του Παιδιού. Σιγουρά θα έχετε ξανά την ευκαιρία να προσπαθήσετε.

Είναι ασφαλές να κάνω yoga στην εμμηνόρροια;

Στο παρελθόν υπήρχε η άποψη ότι οι θέσεις με αναστροφή (κεφάλι πιο χαμηλά από λεκάνη) να μην εκτελούνται στην διάρκεια της περιόδου, γιατί πίστευαν ότι μπορεί να προκαλέσει «οπισθοδρομική εμμηνόρροια». Όμως αυτός ο κίνδυνος από τις ανάστροφες θέσεις δεν έχει αναγνωριστεί από την ιατρική κοινότητα. Εάν δεν θέλετε να κάνετε ανάστροφες κατά τη διάρκεια της περιόδου σας (πολλές γυναίκες δεν το κάνουν), υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που μπορείτε να σας προτείνει ο δάσκαλος. Το κλειδί είναι, όπως πάντα, να ακούτε το σώμα σας.

Οδηγίες Συμμετοχής & Εγγραφής Νέου Μέλους

Πως κάνω σύνδεση στο σύστημα κρατήσεων;

Για να κάνεις κράτηση χρειάζεται να συνδεθείς στο σύστημα κρατήσεων. Η σύνδεση μπορεί να γίνει με 3 τρόπους.

1) Πάτησε το γαλάζιο κουμπί στη δεξιά πλευρά της σελίδας με την ένδειξη ΚΡΑΤΗΣΗ

2) Πάτησε το εικονίδιο χρήστη στο κέντρο της σελίδας

3) Πάτησε το κουμπί στην κορυφή της σελίδας με την ένδειξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΣΥΝΔΕΣΗ

Πως κάνω ΕΓΓΡΑΦΗ μέλους για πρώτη φορά;

Για τα Νέα μέλη ισχύει η ίδια διαδικασία για σύνδεση που περιγάφεται στην παραπάνω απάντηση απλώς την πρώτη φορά θα χρειαστεί να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο σύστημα ώστε να δημιουργήσεις ένα προφίλ Μέλους και να αγοράσεις μια συνδρομή. Συμπληρώνεις τα στοιχεία που θα σου ζητηθούν ή αν προτιμάς μπορείς να κάνεις εγγραφή με τον λογαριασμό σου σε Google, Facebook ή Twiter

 

Πως κάνω κράτηση σε ένα μάθημα;

Για να κάνεις κράτηση χρειάζεται να επισκεφτείς την σελίδα με το προγραμμα των μαθήματων. Σε κάθε μάθημα υπάρχει εάν κουμπί με την ένδειξη BOOK, επιλέγεις το μάθημα που θέλεις και πατάς το κουμπί

Πως αγοράζω μια συνδρόμη;

.Αν είσαι ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ή συνδρομή σου έχει λήξει θα σου ζητηθεί να αγοράσεις μια συνδρομή, πριν κάνεις κράτηση. Πάτησε στις ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ για να δεις τις διάθεσιμες επιλογές.

.

Μπορείς να αλλάξεις την ημερομηνία ΕΝΑΡΞΗΣ πατώντας πάνω στην ημερομηνία που αναγράφεται στην συνδρομή.

 

 

Ποιοι τρόποι πληρωμής είναι διαθέσιμοι;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις με κορυφαία ασφάλεια την κάρτα σου (χρεωστική, πιστωτική, prepaid) στο σύστημα κρατήσεων.

Για κατάθεση σε ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ πατάς το κουμπί Pay Later στη διαδικασία της πληρωμής
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα δεν ενημερώνει αυτόματα την συνδρομή σου και χρειάζεται να μας στείλεις με email το αποδεικτικό κατάθεσης ώστε να την ενεργοποιήσουμε εμείς (το αργότερο σε 12 ώρες).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

IBAN: GR80 0172 1300 0051 3008 2867 120

BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: EY ZIN ARAPI STYLIANI

Η επιλογή Promocode αφορά εκπτωτικά κουπόνια, όταν είναι διαθέσιμα.

Πως κάνω ακύρωση σε ένα μάθημα;

Μετα από κάθε κράτηση εμφανίζεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης κι κάποιες επιπλέον επιλογές. Μπορείς να συνδέσεις την κράτηση σου σε κάποιο ημερολόγιο, μπορείς να συνεχίσεις με περισσότερες κρατήσεις ή μπορείς να ακυρώσεις την κράτηση σου.

Ακόμα μπορείς να κάνεις ακύρωση μεσα από το ΠΡΟΦΙΛ σου στο κουμπί ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ οπού εμφανίζονται όλες οι κρατήσεις και σε όλες υπάρχει η επιλογή ΑΚΥΡΩΣΗ.

Και τέλος μετα από κάθε κράτηση στέλνουμε ένα email επιβεβαίωσης, μεσα σε αυτό υπάρχει ο σύνδεσμος για να ακυρώσεις το μάθημα σου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Υπενθυμίζουμε ότι οι ακυρώσεις γίνονται δέκτες από το σύστημα μέχρι 20 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος.

.

Ποιες ειδοποιήσεις θα δέχομαι στο mail μου;

Οι ειδοποιήσεις που στέλνονται αυτόματα από το σύστημα κρατήσεων είναι οι εξής:

1) Στοιχεία σύνδεσης για την πρώτη φορά που θα κάνεις εγγραφή

2) Επιβεβαίωση Ενεργοποίησης συνδρομής, αν γίνει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

3) Επιβεβαίωση κράτησης σε μάθημα μετα από κάθε κράτηση που περιέχει και τον σύνδεσμο ακύρωσης.

4) ZOOM LINK – 30 λεπτά πριν την έναρξη που περιέχει τον σύνδεσμο για να μπεις στο μάθημα που έχεις διαλέξει.

5) Επιβεβαίωση ακύρωσης, όταν ακυρώσεις κάποιο μάθημα.

Για το Live streaming

Πως «κλείνω» θέση σε κάποιο μάθημα;

Δες όλες τις αναλυτικές οδηγίες στις Συχνές Ερωτήσεις εδώ.

Πως και πότε παίρνω το link για το μάθημα;

Μετά από κάθε κράτηση στέλνουμε ένα mail επιβεβαίωσης και 30 λεπτά πριν την έναρξη έρχεται στο mail σου το μήνημα με τον σύνδεσμο για το μαθημά σου.

Μπορεί ο δάσκαλος να με βλέπει στο Live streaming;

Αν το επιθυμείς ναι. Στην οθόνη του ΖΟΟΜ, κάτω αριστερά, υπάρχουν δυο εικονίδια. Το πρώτο δείχνει ένα μικρόφωνο πατώντας εκεί ανοίγεις & κλείνεις (mute) το δικό σου μικρόφωνο και το δεύτερο δείχνει μια κάμερα πατώντας εκεί ανοίγεις & κλείνεις την δική σου κάμερα. Εσύ πάντα θα βλέπεις και θα ακούς το μάθημα κανονικά.

Μπορώ να βλέπω μόνο τον δάσκαλο σε πλήρη οθόνη;

Επάνω δεξιά στην οθόνη του ΖΟΟΜ υπάρχει η επιλογή Gallery View ή Speaker View. Επιλέγεις το Speaker View.

Γιατί κόβεται η εικόνα ή/και ο ήχος;

Η ταχύτητα της σύνδεσης είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα του σήματος. Συνηθώς τα 24mps δεν δίνουν την καλύτερη εικόνα, προτεινουμε ταχύτητες από 50mps και άνω. Μια άλλη λύση θα ήταν να συνδέσετε την συσκευή σας με καλώδιο ethernet απευθείας από το router, αυτό θα βελτιώσει πολύ την ταχύτητα σας.

Για συμμετοχή στο Studio

Για το On Demand

Pin It on Pinterest