fbpx

Valerie Saier

Για μένα, η φιλοσοφία και οι τεχνικές της Yoga είναι μια βάση και πρακτικά εργαλεία στην εξυπηρέτηση της ευθυγράμμισης του νου, του σώματος, της ψυχής και της καρδιάς ώστε η ζωή μας και η συμπεριφορά μας να είναι οι αυθεντικές αντανακλάσεις του ανώτερου εαυτού μας. Μέσα από τις ασκήσεις, μπορούμε να ανακαλύπτουμε ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα, όπως και την αλληλεπίδραση μας με την ζωή και της ζωή με μας. Ελεύθερη ψύχη, εξερευνήτρια… παρακολούθησα διαφορετικά στυλ μαθημάτων Yoga.

Πιστεύω ότι η θεωρία παίρνει την αξία της μόνο όταν εφαρμόζεται στην καθημερινότητα και στην αναζήτηση μου για την εφαρμογή της ευεξίας, εκπαιδεύτηκα και σε άλλες τεχνικές: NLP, Mindfulness, Yoga Nidra… οι οποίες με βοήθησαν να γεφυρώσω την ανατολική φιλοσοφία με το δυτικό τρόπο ζωής. Σημαντικό επίσης για μένα είναι η έμφαση στον σεβασμό: της ελευθερίας, των κίνητρων και των πεποιθήσεων του κάθε ατόμου καθώς και στην αναζήτηση της αρμονίας και της προσωπικής αλήθειας.
Οι μαθητές περιγραφούν τον τρόπο διδασκαλίας μου ως «αυθεντική ή πνευματική προσέγγιση».

Σήμερα είμαι δασκάλα Yoga E-RYT 200, μέλος του διεθνούς οργανισμού Yoga Alliance & Federation Francophone de Yoga . Διδάσκω Yoga & Yoga Nidra. Εργάζομαι επίσης ως Master NLP Life Coach & Mindfulness Instructor. Συμμετέχω στα εκπαιδευτικά προγράμματα 200 και 300 ωρών του Yoga House. Επίσης με σκοπό την εφαρμογή της ευεξίας και της αυτογνωσίας δημιούργησα διαφορετικά work-shops όπως: Η Αποκάλυψη της επικοινωνίας – ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga Nidra – το Yoga Life Coaching μεταξύ άλλων.

Γεννήθηκα στην Γαλλία και έζησα στην Γερμάνια και στην Αγγλία πριν να διαλέξω να μείνω στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια. Έκανα πολλές διαφορετικές εργασίες πριν να διδάξω Yoga. Αρχικά έχω εκπαιδευτεί ως λογίστρια, ήμουν και: βοηθός δασκάλων στο δημοτικό – υπεύθυνη για την οργάνωση και το σχεδιασμό εκδηλώσεων, προκειμένου να βρεθούν πόροι για το AIDS στη Γαλλία – χορεύτρια και part of the mascot team στη Rust/Γερμάνια. – υπεύθυνη ομάδας ψυχαγωγίας στη Ρόδο/Ελλάδα – δασκάλα και αρμόδια εκπαιδευτική Επόπτρια στο Λονδίνο και στην Αθήνα – Επίσης, έχω αναλάβει έργο εθελοντικού χαρακτήρα και κοινωνικό έργου.

Εάν κάποιος με ρωτούσε αν θα ήθελα να τα ξανακάνω θα απαντούσα ΝΑΙ! Διότι επιβεβαίωσα ότι όλα όσα έχω κάνει μου προσέφεραν την εμπειρία, για να βοηθώ και να καταλαβαίνω τα άτομα που συναντώ στη ζωή μου.

Η γνωριμία μου με τη Yoga ξεκίνησε 20 χρόνια πριν (1993) στη Γαλλία, με το σύστημα Satyananda. Το 1998 αποφοίτησα από τη Γυμναστική Ακαδημία της Γαλλίας -B.E.E.S.- με δίπλωμα καθηγήτριας αθλητικής αγωγής. Το 2004 ταξίδεψα στο Λονδίνο, όπου και παρακολούθησα ένα πλήρες σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων 300 ωρών αναγνωρισμένο από το Yoga International Network διάρκειας δυο ετών. Παράλληλα, παρακολούθησα διαλέξεις και μαθήματα διαλογισμού στο παράρτημα του Brahma Kumaris University. Τo 2007 έγινε η πρώτη μου εγγραφή στη Yoga Alliance ενώ το 2010 παρακολούθησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Yoga House προκειμένου να εμβαθύνω την γνώση μου. Στην αναζήτηση μου στην εφαρμογή της ευεξίας, εκπαιδεύτηκα στο NLP & στο Mindfulness (2012-2015). Η τελευταία εκπαίδευση μου ήταν στη Yoga Nidra με την Swami Madhurananda, μέλος του Vishwa Yoga Samsad και International Advisors & Director of the Ayurvedic & Contempory Sciences.

Τα μαθήματα μου είναι ένα ταξίδι που κάνουμε μαζί και στο οποίο μοιράζω απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία μου για τη Pranayama, Γιόγκα Νίντρα, Flow Yoga, Mindfulness, Μάντρα και NLP. Σε κάποια μέρη αισθάνεστε τη ροή, σε άλλα ανοίγεστε σε μια άλλη διάσταση του εαυτού σας. Χαιρετάμε τον Ήλιο και τη Σελήνη και ανακαλύπτετε μυστικά μέρη.

Pin It on Pinterest