fbpx

28-29 Δεκεμβρίου 2019 & 11-12 Ιανουαρίου 2020
Ayama-Yoga House
Σάββατο: 13.00-20.30 & Κυριακή 9.00 – 15.30

Οργανική ή φυσική κίνηση. Η ροή των asanas με τέτοιο τρόπο ώστε να συντονίζονται με την φύση, εκεί όπου όλα δημιουργούν κύκλους, καμπύλες με μία ιδιαίτερη συμμετρία που χαρακτηρίζει την μοναδικότητα της κάθε ύπαρξης. Σε αυτό το σεμινάριο θα προσεγγίσουμε την καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση του Εαυτού μέσα από την πρακτική της γιόγκα. Θα συνδέσουμε εικόνες, μουσικές, λόγο, μέσα στην ροή των asanas με αποτέλεσμα να αγγίξουμε την ατομική ροή της ενέργειας μέσα μας.

Σε αυτό τον κύκλο μάθησης πρόκειται να καλύψουμε το θεωρητικό υπόβαθρο, την πρακτική εφαρμογή και ένα δημιουργικό εργαστήρι, όπου ο καθένας θα ανακαλύψει τον «απόλυτα δικό του» τρόπο να δημιουργεί πρακτικές σε ροή. Η αναφορά στην έννοια της ροής σίγουρα δεν είναι εγκλωβισμένη στην συνεχόμενη κίνηση. Μπορεί να είναι και αυτό, αλλά μπορεί να είναι και οι παύσεις, οι στιγμές φαινομενικής ακινησίας, οι εναλλαγές δράσης και αδράνειας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως είμαστε υπάρξεις δυναμικές. Η ζωή στηρίζεται στην ροή, στην ανάσα, στην καρδιά που χτυπά ασταμάτητα, στο αίμα που συνεχώς ρέει στις αρτηρίες και στις φλέβες μας…

Διδακτική Ύλη

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να ασχοληθούμε με τα παρακάτω:

  • Καθορίζουμε ιστορικά και ετυμολογικά την έννοια της vinyasa από τις Ουπανισάδες μέχρι και την Ταντρική φιλοσοφία, φτάνοντας στο σήμερα. Αυτή η γνώση και η έρευνα θα μας οδηγήσει στην δημιουργία σειρών asanas σε κυκλική ροή που αποπνέουν την δύναμη της παράδοσης των ιερών γραφών του Ινδικού πολιτισμού.
  • Μαθαίνουμε να δημιουργούμε κύκλους κίνησης, vinyasas, που αντιστοιχούν στα στοιχεία της φύσης Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας και Αιθέρας. Μαζί με την κίνηση ψάχνουμε την μουσική και τον λόγο που μπορεί να συνοδεύσει την πρακτική μας. Ποίηση και αποφθέγματα που ενδυναμώνουν την πρακτική.
  • Δημιουργικό εργαστήρι. Εξερευνούμε ο καθένας τον δικό του απόλυτα προσωπικό τρόπο κίνησης και δημιουργίας. Ποιοι είμαστε, ποια στοιχεία μας αντιπροσωπεύουν, ποια είναι τα στοιχεία που μας καθορίζουν ως άτομα και ως δασκάλους. Βασισμένοι σε αυτά τα στοιχεία, δημιουργεί ο καθένας μας την «δική του vinyasa».

1ο ΣΚ: 28-29 Δεκεμβρίου 2019                                                                
Εξερευνούμε το στοιχείο της γης, Purthivi, και του νερού, Jala, μέσα από τις Βέδες και της Ουπανισάδες. Μαθαίνουμε συγκεκριμένες vinyasas που ενδυναμώνουν τα στοιχεία αυτά και παράλληλα εντάσσουμε στην διδασκαλία τα στοιχεία της μουσικής και του λόγου. Εντάσσουμε στοιχεία ελεύθερης κίνησης και αυτοσχεδιασμού και τέλος σας δίνεται το θέμα της εργασίας που πρέπει να παραδώσετε για την συμπλήρωση των 30 ωρών.

2 ΣΚ: 11-12 Ιανουαρίου 2020
Στο δεύτερο ΣΚ ανακαλύπτουμε τα στοιχεία της φωτιάς, Agni, του αέρα, Vayu και του αιθέρα, Akasha, με αναφορές μέσα από τα αρχαία κείμενα. Δημιουργούμε vinyasas που τα ενδυναμώνουν, εξερευνώντας παράλληλα το στοιχείο του ήχου και τον διαλογισμό μέσα από τους ψαλμούς των mantras. Θα προσεγγίσουμε την Vinyasa ως έννοια από την Ταντρική περίοδο μέχρι σήμερα. Τέλος θα δουλέψουμε συλλογικά σε ένα δημιουργικό εργαστήρι που θα μας οδηγήσει από την θεωρητική προσέγγιση στην πρακτική εφαρμογή. Μετά το δεύτερο ΣΚ μπορείτε να παραδώσετε την εργασία σας ηλεκτρονικά ολοκληρώνοντας έτσι το σεμινάριο.

Δάσκαλοι

Κατερίνα Σπυροπούλου, Δασκάλα YogaΗ εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Κατερίνα Σπυροπούλου RYT-500, διδάσκει Hatha Yoga, Flow Yoga, Yoga Dance, Σύγχρονο χορό και Αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 και 300h με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, τρία μετεκπαιδευτικά, Embodyment of the flow, Yoga Trans Dance και Shakti Prana Flow με την Shiva Rea, History of Vinyasa on line με τον Christopher Thompkins και τέλος Rainbow kids yoga teacher training. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Rosella Hightwer στις Κάννες.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δάσκαλους yoga και αφοσιωμένους ασκούμενους, το οποίο αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών RYS-300. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση. Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή αλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

 

28-29 Δεκεμβρίου 2019 & 11-12 Ιανουαρίου 2020
Ayama-Yoga House
Σάββατο: 13.00-20.30 & Κυριακή 9.00 – 15.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 26 ώρες + 4 ώρες εργασίες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120€ για κάθε Σαββατοκύριακο ή 220€ και για τα δυο μαζί.
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama-Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Σημειώστε όμως ότι για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού. Η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 15.30 έως 19.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending

Pin It on Pinterest