fbpx

12-13 Οκτωβρίου Vol.1 &  9-10 Νοεμβρίου Vol.2
Ayama – Yoga House
Σάββατο 12.30 – 20.00 και Κυριακή 9.00 – 15.30

Εμψύχωση ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση

Η Συνθετική Παιγνιόδραση είναι μία βιωματική μέθοδος Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης ομάδων που αποτελείται από τη σύνθεση του παιχνιδιού με άλλες βιωματικές μεθόδους & τεχνικές και ανήκει στις θεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω τέχνης.  Η βιωματική εκπαίδευση τέτοιου τύπου αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, καθώς έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει  το σύνολο της προσωπικότητας του ανθρώπου και όχι μεμονωμένα το φυσικό του σώμα ή αποκλειστικά το νοητικό του πεδίο, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μορφές εκπαίδευσης.

Η μέθοδος είναι συνθετική καθόσον επιχειρεί να συνθέσει διαφορετικές βιωματικές τεχνικές & μεθόδους από το θέατρο, τη μουσική, το χορό, τη συνθετική ψυχολογία & συμβουλευτική, την παιγνιοθεραπεία, τη δραματοθεραπεία, την εικαστική θεραπεία και τη λογοτεχνία.  Η σύνθεση αυτών των τεχνικών με το βασικό γνωστικό αντικείμενο του εκπαιδευτή yoga, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια εντελώς διαφορετική δυναμική, απ’ ότι η κάθε μια απ’ αυτές μεμονωμένα.

Η εκπαίδευση αυτή έχοντας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας της τον άνθρωπο και την ομάδα, έχει σαν σκοπό να μπορέσει ο κάθε δάσκαλος Yoga να εμπνευστεί ώστε να μπορέσει να συνθέσει το δικό του αντικείμενό με τη μέθοδο.

Στο σεμινάριο αυτό, ο κάθε εκπαιδευτής θα αποκτήσει τεχνικές & δεξιότητες διαχείρισης ομάδας,  θα καλλιεργήσει τα εκφραστικά του μέσα, θα αναπτύξει τεχνικές αύξησης επίγνωσης & ορίων, θα αυξήσει την αυτοεκτίμηση.  Τέλος, θα καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση, ως μια διαδικασία συνεχούς αναζήτησης και προσαρμογής, μέσα από λάθη και διορθώσεις.

Με απόλυτο σεβασμό στην ολιστική διάσταση του ανθρώπου, στόχος του σεμιναρίου είναι η επαφή με την ψυχή, μέσα από μια διαφορετική διαδρομή και η δημιουργία αυθεντικών σχέσεων, έτσι ώστε η διδασκαλία της yoga να μετατραπεί σε μια χαρούμενη εμπειρία ζωής.

Πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τα παρακάτω:

Volume 1: 12 – 13 Οκτωβρίου 2019

Α’ κύκλος

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο, σχεδιασμένο έτσι ώστε να μάθουμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να παρατηρούμε, να αξιοποιούμε τα ερεθίσματα, να αναπτύσσουμε τη φαντασία και την έκφραση.  Μας αποκαλύπτει και μας συμφιλιώνει με τις διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς μας, καλλιεργώντας το αίσθημα της εμπιστοσύνης και, ευρύτερα, της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Μας εξοικειώνει με τα μυστικά της μη λεκτικής επικοινωνίας, ενεργοποιώντας το φυσικό σώμα, το νου, τη φαντασία και τις αισθήσεις μας.
Ένα πρόγραμμα που μας μαθαίνει να δομούμε και να αποδομούμε τους ρόλους & την εικόνα μας, να κατανοούμε τον εαυτό μας & τους άλλους.

Θέματα προσέγγισης:

 • Ασκήσεις επικοινωνίας & συνεργασίας
 • Ασκήσεις ενεργοποίησης & ανάπτυξης εμπιστοσύνης
 • Παιχνίδια & ασκήσεις ανάπτυξης δημιουργικότητας
 • Τεχνικές έκφρασης (λεκτική – μη λεκτική επικοινωνία)
 • Έκθεση (μέθοδοι & τεχνικές παρέμβασης)
 • Λεκτική / μη λεκτική επικοινωνία
 • Τεχνικές ενεργοποίησης φαντασίας / αισθήσεων
 • Τεχνικές ανάληψης ευθύνης / δημιουργίας ορίων
 • Θεατρικό παιχνίδι
 • Παντομίμα
 • Θεατρικές τεχνικές (παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμοί, δραματοποίηση)
 • Παιχνίδια με ήχους
 • Παιχνίδια παρατήρησης & παρατηρητικότητας
 • Παιχνίδια με μουσική & κίνηση
 • Τεχνικές Art & Play Therapy
 • Ασκήσεις δημιουργικής γραφής & εικαστικών
 • Τεχνικές καθοδηγούμενης φαντασίας
 • Ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης & χαλάρωσης

Το σεμινάριο συνοδεύεται από προτεινόμενη βιβλιογραφία και σημειώσεις, χρήσιμες για μελλοντική μελέτη και εμβάθυνση. Αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το Β’ Μέρος: Yoga & Empsychosis Vol. 2

Δάσκαλοι

Η Φρόσω Μπενετή σπούδασε Συμβουλευτική με κατεύθυνση Συνθετική Ψυχοενεργειακή, Υποκριτική & Σκηνοθεσία. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Team Animator από το National Open College Network της Αγγλίας, πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Ιδρύτρια του Κέντρου Βιωματικής Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής από το 2002 κι έχει εμπνευστεί την Συνθετική Παιγνιόδραση. Μια Βιωματική Μέθοδο Συμβουλευτικής & Εμψύχωσης ομάδων που συνθέτει το παιχνίδι με τη Συμβουλευτική & τέχνες.

Χρήστος ΧαρικίοπουλοςΟ Χρήστος Χαρικιόπουλος – είναι Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Είναι ιδρυτής του Ayama – Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300. Η εμπειρία του σαν ασκούμενος στη yoga ξεπερνά τα 18 χρόνια κι η δραστηριότητα του σαν δάσκαλος πλησιάζει τα 14 χρόνια. Παρόλο που έχει διδάξει αρκετά διαφορετικά συστήματα yoga όπως, Hatha, Flow, Yin, Restorative, Sampoorna yoga, πάντα θεωρούσε ότι η ουσία της yoga εστιάζει σε έναν και μοναδικό στόχο. Την ολιστική εξέλιξη του ατόμου ώστε να βιώσει όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους. Για τους δάσκαλους yoga η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

 

12-13 Οκτωβρίου Vol.1 & 9-10 Νοεμβρίου Vol.2
Ayama – Yoga House
Σάββατο 12.30 – 20.00 και Κυριακή 9.00 – 15.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 14 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120€. Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ

Παρέχουμε 10% επιπλέον έκπτωση:
Σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama – Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και εξόφληση το αργότερο την ήμερα του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 15.30 έως 19.30 ή mail: info@yogahouse.gr

 

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending

Pin It on Pinterest