fbpx

17 – 18 Οκτωβρίου 2020
Ayama – Yoga House
Σάββατο: 14.00 – 20.30 & Κυριακή: 9.30 – 15.30

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο Ανατομίας & Εμβιομηχανικής για το ανθρώπινο σώμα. Στην πρώτη ενότητα εστιαζουμε στο Άνω Μέρος του σώματος, που αποτελείται από την Σπονδυλική στήλη, το Κεφάλι (Αυχένας) και τα Άνω άκρα (χέρια & ώμοι)Προσφέρουμε μια ξεχωριστή προσέγγιση μέσα από ένα πολύπλευρο φάσμα σχετικά με τον πόνο και τις Μυοσκελετικές δυσλειτουργίες στις παραπάνω περιοχές και πως τις αντιμετωπίζουμε σε σχέση με την πρακτική της yoga

Το Άνω Μέρος του σώματος αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα μας πολλές προκλήσεις, θέσεις και καταστάσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιον πόνο ή δυσλειτουργία. Όπως για παράδειγμα, πολύωρη καθιστή θέση, ορθοστασία ή/και στις αθλητικές δραστηριότητες. Το σώμα μας είναι περίπλοκο και σοφό.  Από τα πέλματα μέχρι και την κορυφή του κεφαλιού μας, μέσω της περιτονίας, όλοι οι μύες και οι αρθρώσεις  συνδέονται και αλληλοεπιδρούν. Όταν μια περιοχή π.χ. ο αυχένας παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία το πιο πιθανό είναι ότι θα επηρεαστούν και οι γειτονικές περιοχές όπως οι ώμοι κι η άνω πλάτη. Έτσι δημιουργείται η κινητική αλυσίδα του σώματος η οποία παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον. Οι πιο συχνές παθήσεις που αντιμετωπίζουμε στο άνω μέρος του σώματος είναι δυσλειτουργίες της σπονδυλικής στήλης λόγω κακής στάσης (λόρδωση, κύφωση, σκολίωση) , ”κήλη” μεσοσπονδύλιου δίσκου (οσφυαλγία, ισχιαλγία), συμπτώματα υπερχρήσης (τενοντοπάθειες) σε ώμους & καρπούς, καθώς και ψυχοσωματικούς πόνους που προκύπτουν από stress, κατάθλιψη, κ.α. Όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιόν λόγο και πότε πονάμε; … Πιστεύετε ότι “παντρευόμαστε” την εκάστοτε δυσλειτουργία μας και έτσι ίσως και τον πόνο; … Πως αντιμετωπίζετε κάποια δυσλειτουργία από τις παραπάνω στην καθημερινότητα σας, στην πρακτική και στο μάθημα σας; …Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα καλύψουμε τις απαραίτητες ανατομικές γνώσεις που χρειάζονται, θα κατανοήσουμε πλήρως το πως και γιατί ξεκινάει ένας πόνος αναλύοντας την νευροφυσιολογία του πόνου και τον μηχανισμό κάκωσης για κάθε δυσλειτουργία (3D yoga anatomy program). Θα εστιάσουμε στις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, πως αυτές συνδέονται με το μυαλό και την ψυχολογία, πως αντιμετωπίζουμε τις πιο κοινές δυσλειτουργίες σε μια τάξη yoga, καθώς επίσης πως μπορεί να βοηθήσει η διατροφή, τα βότανα, ο διαλογισμός και η θετική στάση ζωής, εφαρμόζοντας έτσι ένα ολιστικό και επιστημονικό σύστημα προσέγγισης. Έτσι θα μπορείτε να δημιουργείτε ακόμα και ολόκληρες θεματικές τάξεις για συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Πιο αναλυτικά πρόκειται να εστιάσουμε στα παρακάτω:

Διδακτική Ύλη

 • Φυσιολογία της άρθρωσης για Σπονδυλική στήλη, Αυχένα, Ώμους & Καρπούς
  (Μυϊκό – Νευρικό – Συνδεσμικό σύστημα).
 • Πλήρη κατανόηση της Κινησιολογίας, ανάλυση εύρους κίνησης των αρθρώσεων, ειδικές σωματικές ασκήσεις Κιναισθησίας.
 • Ψηλάφηση στο σώμα και ανάλυση της κίνησης μέσω 3D yoga anatomy program
 • Τεχνικές παρατήρησης & αξιολόγησης στάσης σώματος. Πως αναγνωρίζουμε κάποια δυσλειτουργία σε Σπονδυλική στήλη, Αυχένα, Ώμους & Καρπούς
 • Οι συχνότερες Μυοσκελετικές δυσλειτουργίες λόρδωση, κύφωση, σκολίωση, οσφυαλγία, ισχιαλγία, τενοντοπάθειες κ.α. Ανάλυση στην φυσιολογία της παθολογίας.
 • Τι αλλάζει μετά από έναν τραυματισμό στο σώμα. (Ανατομικά & Ψυχοσωματικά στοιχεία).
 • Πως προσαρμόζουμε μια πρακτική yoga στις προσωπικές ανάγκες κάθε ασκούμενου.
 • Ποιες θέσεις (Asanas) – κινήσεις ΩΦΕΛΟΥΝ ή αντίστοιχα ποιες θέσεις ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ. Επισημαίνουμε ποιες asanas μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά ή θεραπευτικά για κάθε άρθρωση.
 • Red Flags παθήσεων. Ενδείξεις ότι χρειάζεται  να απευθυνθούμε σε ειδικό.
 • Εισαγωγή στην νευρο-φυσιολογία του πόνου και κατανόηση του μηχανισμού για τον οξύ ή χρόνιο πόνο.
 • Η ψυχοσωματική αντιστοίχιση και τα νοητικά πρότυπα που σωματοποιούν τον πόνο. Τι προτείνεται για την αντιμετώπιση του πόνου σε ψυχονοητικό επίπεδο.
 • Διατροφικές συμβουλές και βοτανο-θεραπεία (αντιφλεγμονώδη) και η σημασία του διαλογισμού στην αντιμετώπιση του πόνου.

Δάσκαλοι

Στο σεμινάριο “Yoga Anatomy & Safe Yoga Vol. 1”  διδάσκουν οι:

 • Δάφνη Παναγιωτοπούλου – PT, Clinical Pilates instructor, Yoga instructor RYT 200, Φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην αποκατάσταση μέσω της άσκησης, Ortopaedic manipulative therapy (OMT), πιστοποιημένη στο Thai Massage, Kinesio Taping, Functional Movement Therapy. Ασχολείται σαν ασκούμενη στη yoga από το 2008, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια yoga και την εντάσσει καθημερινά στην ζωή της και την εργασία της.
 • Χρήστος ΧαρικιόπουλοςYogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, Lead trainer RYS 200 & RYS 300, διδάσκει Hatha, Flow, Restorative & Sampoorna yoga, μέλος της Yoga Alliance©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, ιδρυτής του Yoga House και υπεύθυνος για τα προγράμματα Βασικής & Ανώτερης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δάσκαλους yoga, σε αφοσιωμένους ασκούμενους και σε κάθε είδους θεραπευτές. Για όσους δάσκαλους yoga επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Επένδυση

 

17 – 18 Οκτωβρίου 2019
Ayama – Yoga House
Σάββατο: 14.00 – 20.30 & Κυριακή: 9.30 – 15.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12 ώρες + 2 ώρες εργασίες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120€ για Vol.1 ή 220€ για Vol. 1 + Vol. 2
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama – Yoga House.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Yoga Anatomy & Safe Yoga Vol. 2 

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής. 

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 20.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending

Pin It on Pinterest