fbpx

7-8 Νοεμβρίου 2020
Ayama – Yoga House
Σάββατο 13.30–20.30 & Κυριακή 9.30–15.30

Σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο εστιάζουμε στο Κάτω Μέρος του σώματος, δηλαδή τα Πέλματα, τα Γόνατα, τα Ισχία, τη Λεκάνη. Προσφέρουμε μια ξεχωριστή προσέγγιση μέσα από ένα πολύπλευρο φάσμα σχετικά με τον πόνο και τις Μυοσκελετικές δυσλειτουργίες στις παραπάνω περιοχές και πως τις αντιμετωπίζουμε σε σχέση με την πρακτική της yoga.

Συνδυάζουμε με ουσιαστικό τρόπο την πρακτική κατανόηση της ανατομίας, της λειτουργικής κίνησης (εμβιομηχανική), την ψυχοσωματική προσέγγιση και φυσικά την επιστήμη της yoga για την αντιμετώπιση του πόνου. Ένα απαραίτητο και πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να γνωρίζουν σε βάθος πως να αξιολογήσουν και να προσαρμόσουν την προσωπική τους πρακτική ή την διδασκαλία τους σε κάθε περίπτωση.

Η αλυσίδα κίνησης (Kinetic Chain) που συνδέει όλο το Κάτω Μέρος του σώματος μας επιτρέπει να κινούμαστε, να στεκόμαστε και να ισορροπούμε. Αυτή η αλυσίδα κίνησης επηρεάζει άμεσα την λειτουργικότητα του σώματος στην καθημερινότητα μας όπως, το περπάτημα, την εργασία, την γενικότερη ορθοσωμία του σώματος και φυσικά την πρακτικής μας στη yoga.

Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν, πως μια δυσλειτουργία, π.χ. η πλατυποδία, «μεταφέρεται» στο βάδισμα και πιθανά σε άλλες περιοχές του σώματος που συνδέονται άμεσα όπως τα γόνατα για παράδειγμα.  Οι πιο συχνές δυσλειτουργίες αφορούν ιδιομορφίες λόγω στάσης του σώματος όπως είναι η πλατυποδία, τα βλαισά ή ραιβά γόνατα (γέρνουν προς τα μέσα ή προς τα έξω), οι τραυματισμοί ή/και εκφυλίσεις αρθρώσεων (μηνίσκοι, χιαστός, χονδροπάθεια) αλλά και συμπτώματα από υπέρχρηση (τενοντοπάθεια) κ.α.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα καλύψουμε τις απαραίτητες ανατομικές γνώσεις που χρειάζονται, θα κατανοήσουμε πλήρως το πως και γιατί ξεκινάει ένας πόνος αναλύοντας την νευροφυσιολογία του πόνου και τον μηχανισμό κάκωσης για κάθε δυσλειτουργία (3D yoga anatomy program). Θα εστιάσουμε στις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, πως αυτές συνδέονται με το μυαλό και την ψυχολογία, πως αντιμετωπίζουμε τις πιο κοινές δυσλειτουργίες σε μια τάξη yoga, καθώς επίσης πως μπορεί να βοηθήσει η διατροφή, τα βότανα, ο διαλογισμός και η θετική στάση ζωής, εφαρμόζοντας έτσι ένα ολιστικό και επιστημονικό σύστημα προσέγγισης. Έτσι θα μπορείτε να δημιουργείτε ακόμα και ολόκληρες θεματικές τάξεις για συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Πιο αναλυτικά πρόκειται να εστιάσουμε στα παρακάτω:

Διδακτική Ύλη

 • Φυσιολογία της άρθρωσης για Πέλματα, Γόνατα, Ισχία, Λεκάνη.
  (Μυϊκό – Νευρικό – Συνδεσμικό σύστημα).
 • Πλήρη κατανόηση της Κινησιολογίας, ανάλυση εύρους κίνησης των αρθρώσεων, ειδικές σωματικές ασκήσεις Κιναισθησίας.
 • Ψηλάφηση στο σώμα και ανάλυση της κίνησης μέσω 3D yoga anatomy program
 • Τεχνικές παρατήρησης & αξιολόγησης στάσης σώματος. Πως αναγνωρίζουμε κάποια δυσλειτουργία σε Πέλματα, Γόνατα, Ισχία, Λεκάνη
 • Οι συχνότερες Μυοσκελετικές δυσλειτουργίες -πλατυποδία, χιαστός, μηνίσκος, χονδροπάθεια, τενοντίδες κ.α. Ανάλυση στην φυσιολογία της παθολογίας.
 • Τι αλλάζει μετά από έναν τραυματισμό στο σώμα. (Ανατομικά & Ψυχοσωματικά στοιχεία).
 • Πως προσαρμόζουμε μια πρακτική yoga στις προσωπικές ανάγκες κάθε ασκούμενου.
 • Ποιες θέσεις (Asanas) – κινήσεις ΩΦΕΛΟΥΝ ή αντίστοιχα ποιες θέσεις ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ. Επισημαίνουμε ποιες asanas μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά ή θεραπευτικά για κάθε άρθρωση.
 • Red Flags παθήσεων. Ενδείξεις ότι χρειάζεται  να απευθυνθούμε σε ειδικό.
 • Εισαγωγή στην νευρο-φυσιολογία του πόνου και κατανόηση του μηχανισμού για τον οξύ ή χρόνιο πόνο.
 • Η ψυχοσωματική αντιστοίχιση και τα νοητικά πρότυπα που σωματοποιούν τον πόνο. Τι προτείνεται για την αντιμετώπιση του πόνου σε ψυχονοητικό επίπεδο.
 • Διατροφικές συμβουλές και βοτανο-θεραπεία (αντιφλεγμονώδη) και η σημασία του διαλογισμού στην αντιμετώπιση του πόνου.

Δάσκαλοι

Στο σεμινάριο “Yoga Anatomy & Safe Teachings Vol. 2”  διδάσκουν οι:

 • Δάφνη Παναγιωτοπούλου – PT, Clinical Pilates instructor, Yoga instructor RYT 200, Φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην αποκατάσταση μέσω της άσκησης, Ortopaedic manipulative therapy (OMT), πιστοποιημένη στο Thai Massage, Kinesio Taping, Functional Movement Therapy. Ασχολείται σαν ασκούμενη στη yoga από το 2008, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια yoga και την εντάσσει καθημερινά στην ζωή της και την εργασία της.
 • Χρήστος ΧαρικιόπουλοςYogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, Lead trainer RYS 200 & RYS 300, διδάσκει Hatha, Flow, Restorative & Sampoorna yoga, μέλος της Yoga Alliance©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, ιδρυτής του Yoga House και υπεύθυνος για τα προγράμματα Βασικής & Ανώτερης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δάσκαλους yoga, σε αφοσιωμένους ασκούμενους και σε κάθε είδους θεραπευτές. Για όσους δάσκαλους yoga επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Επένδυση

 

7-8 Νοεμβρίου 2020
Ayama – Yoga House
Σάββατο 13.00–20.30 & Κυριακή 9.30–15.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12 ώρες + 2 ώρες εργασίες.
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 120€ για μεμονωμένη συμμετοχή ή 220€ για Vol.1 + Vol.2
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama – Yoga House.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Yoga Anatomy & Safe Teachings Vol. 1 

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής. 

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 20.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending

Pin It on Pinterest